Dela:

Välkommen till min Harmoniblogg!

Jag heter Ingela Ekström och har i några år nu funderat på detta med att skriva en blogg.

Har förstått att jag älskar att skriva och uttrycka mig i skriftform. Tidigare trodde jag att bara ville och kunde uttrycka min skaparglädje och kreativitet med färg och form, eventuellt med musik. Men varför begränsa sig?

Det är bara att kasta sig utför och börja skapa, tänkte jag.

Vem är jag då, undrar ni säkerligen?

Jag är en kvinna 55+, som är gift och har två vuxna söner, bor strax utanför Stockholm i Kungsängen, på landet. Mycket har hänt i mitt liv senaste åren, främst genom personlig utveckling, våga förändra, se nya möjligheter och utbilda mig vidare för att kunna hjälpa människor i sin utveckling. Alla har vi ju drömmar som kan bestå av allt möjligt.

Jag flyttade ner till Stockholm 21 år gammal i mitten av -80 talet, från lilla Piteå till det lite större Jakobsberg. Färdigutbildad förskollärare med siktet inställt på; här ska jobbas och ge barnen jag möter det bästa av mig. Det gjorde saken ännu bättre när jag fick privilegiet att arbeta med de bästa mentorer och en underbar chef som tog mig under sina vingar, med sitt sätt att säga: Lilla Ingela, det fick jag heta i några år. Under många år arbetade jag med barn på förskolan, jag hann med att få arbeta i betydligt bättre arbetsmiljöer, hade också klart bättre förutsättningar för att kunna möta barnen i en stressfri miljö. Det blev så småningom egna 6 års grupper i skolans värld. Min tanke var nog att utbilda mig vidare till lärare, men fick insikter om mig själv och mina behov under dessa tre år så att: Nej, det är nog inget för mig, jag behöver få arbeta i team, att mina dagar är varierande, följer barnens behov mm, så jag bestämde mig då på 2000- talet att nu blir jag förskollärare på förskola igen. Det beslutet har jag aldrig ångrat, bo nära min arbetsplats, få arbeta med det viktigaste vi har, våra barn och med härliga vuxna som också ville göra skillnad.

Sista åren har jag känt att nu vill jag utvidga mina kunskaper, jag är en nyfiken kvinna och älskar att lära mig olika saker som får mig och andra att må bra. It is my purpose in life! Att få se människor hitta sitt inre lugn, glädje och kraft igen. Hög Wow faktor.

En “Må bra blogg”!

På min blogg kommer jag att skriva kortare avsnitt om Hälsa, Må bra ingredienser i livet. Kost, Tips på Mindfulness, glädjeämnen i livet som består av mycket kreativitet och annat som gör livet lugnare, roligare och mer glädjefyllt. En Må Bra Blogg!

På min blogg vill jag vara transparent, äkta och bjuda på mig själv. Inspirera människor att förstå att de har kraften inom sig att förändra i sina liv om de så önskar. Ibland är det tuffa dagar, när man helst bara vill dra täcket över huvudet, bara vara själv i tystnad, andra dagar tar man hela livet i sin famn och bjuder upp till dans. Vi kan förändra med små steg varje dag för att se kanske efter 1 år, att det skett stora förändringar när man tittar i backspegeln. Allt sker inte på en gång, det måste få ta sin tid. Uttrycket som lyder: Rom byggdes inte på 1 dag är bra. Det kostar på att vara människa, så det är viktigt att hushålla med sin energi. Vad vill jag göra? Vad behöver jag göra? Vad kan jag strunta i att göra och plocka bort i min vardag som underlättar för mig?

Om man tar sig tid en liten stund på morgonen att sitta ner och andas djupt, reflektera några minuter och lägga intentionen för dagen, så kommer du på ett medvetet plan tänka på vad du behöver och vill åstadkomma den dagen.

Tacksamhet är bra att avsluta med, så med de orden säger jag Hej så länge, mina förhoppningar är att ni vill läsa mer på min blogg i fortsättningen. Min intention är att skriva några gånger i veckan. Då blir det kortare inlägg, så tack för att ni tog er tid att läsa allt detta.

Kram!
Harmonicoachen Ingela Ekström

Dela: