Mindfulness

Att vara medvetet närvarande i nuet.

3

För dig som vill ta steget mot en förändring

Om du precis börjat din väg mot en större medvetenhet och insett din egen delaktighet kan du sakta men säkert börja med mindfulness, där du kan förstå vad som är viktigt att göra om du vill ha en förändring i ditt liv.

Du kanske upplever att du inte kommer någonstans, du är på ett ständigt “standby läge”. Du vill helt enkelt komma vidare i livet, men kanske inte riktigt vet hur du kan starta denna spännande förändring.

Glöm det där med att man ska göra på ett speciellt sätt.

Jag säger som så här: Gör det som känns bra för dig i stunden, där du känner in glädjen, lugnet och flowet i det du gör just nu, då är du på rätt väg.

Hur känns det? Var i kroppen känns det? Vad känner du? Glädje? Sorg? Nyfikenhet? Energi? Döm inte, utan känn in. Öva, öva.

Du kan vara säker på att du kommer att uppleva en stor skillnad i ditt liv. Din medvetenhet ökar med träning. Du känner djupare känslor, mer glädje och mer nyanser av dina känslor. Helt enkelt kommer du uppleva att ditt liv blir rikare och mer harmoniskt.

Om mindfulness

En stor del av vår vakna tid går åt till att tänka på det som har hänt eller som kommer att hända. Vi har en tendens att om och om igen gå igenom det som hänt i det förflutna, det må vara för 3 år sedan eller imorse, för att sedan planera eller oroa oss för framtiden. Nuet, som är den enda tid vi egentligen faktiskt har, försvinner från vår medvetenhet.

Med våra tankar och känslor ofta involverade på annat håll istället för här och nu, upplever vi nuet som tråkigt och enahanda. Vi utför våra sysslor med vår autopilot påkopplad. Vi är sällan medvetna om vad vi känner, gör eller tänker i nuet.

Andra verktyg

Meditation

Qigong

Onlinekurser

E-post

harmonicoach@gmail.com

Plats

Stockholm

Kontaktformulär

Samtycke