Om Harmonicoach

Utbildad stresscoach

Hej! Mitt namn är Ingela.

Utbildad stresscoach

Jag heter Ingela Ekström och bor strax utanför Stockholm. Jag har sedan några år tillbaka utbildat mig till bl a stresscoach, med många olika verktyg som: Mindfulness, instruktör inom självkänsla, instruktör inom andnings qigong och power qigong, zenmeditation och en del andra verktyg som kan passa inom stresshantering.

Jag vill få människor att förstå att man själv kan påverka sin hälsa genom en mängd olika övningar, tankesätt (mindset) och en vilja till förändring.

Vi känner alla till att genom fysisk träning och en bra kosthållning, så bibehåller du lättare din goda hälsa, ditt välbefinnande. När man kommer till den mentala biten, så har man under senare år pratat en del om Mindfulness och meditation, dess positiva inverkan på just stresshantering . I dagens samhälle, så lever många människor ett hektiskt liv, med få stunder för återhämtning, de flesta av oss är uppkopplade 24/7 med våra datorer, smartphones mm, gärna på en mängd olika sociala medier. Det jag ser och upplever själv idag, är att det är otroligt viktigt för oss att ha en balans mellan aktivitet och vila, återhämtning. Nu kanske mer än någonsin.

Att sitta ner en kort stund på morgonen, ta dig den tiden i anspråk för dig själv (du kommer aldrig att få den, du måste ta den). Att sitta ner och fokusera på din andning en kort stund, kanske 5-10 minuter kan göra skillnad för hur du hanterar din dag, möter stresspåslag mm.

Att fokusera, vara närvarande i stunden, låter lätt, men oftast så upplever vi att tusen tankar kommer och går, vi tänker att det är ju omöjligt! Men nej, det är en träningssak, som med allting annat.

Vi tränar kroppen i olika övningar, vi vet att det kan ta tid innan vi ser skillnad. På samma sätt är det med Mindfulness, Meditation och Andnings qigong.

När man väl har lärt sig hur man gör, så skördar du frukterna som kan vara: Du känner dig lugnare, du sover bättre, har mer energi, får tillbaka livslust efter en depression, mer positivitet i din vardag, klarar av att hantera press och stress på ett bättre sätt, du får ner kortisolhalten och adrenalinhalten i din kropp vilket innebär att du inte överreagerar och fly och fäkta beteendet uteblir. Du ökar din syreupptagningsförmåga, du fyller på med ny kraft och energi. Du blir och agerar coolare, sätter dig i kontakt med din inre vägledning.

Finns många studier och en del forskning i ämnet. Jag kommer att dela med mig av det i form av länkar och blogginlägg, boktips mm.

Coachning & onlinekurser

Coachar enskilt och i grupp

Jag coachar enskilt och i grupp, på plats och enskilt med mobil. Vi tillsammans kommer överens om vad vi ska arbeta med, vad som känns viktigt för dig/er. Jag har fysiska kurser i Andnings qigong och inom Mindfulness.

Jag har också möjlighet att komma på besök till er på ett kortare föredrag, en workshop med frågeställningar som ni vill ta upp. Praktiska övningar, avslutar med ett andningsqigongpass och en kortare meditation på ca 2 timmar.

Onlinekurser

Ni har möjlighet att köpa onlinekurser av mig, där ni har fördelen att själva bestämma när ni vill göra den, hur lång tid den får ta osv. Man köper hela kursen på en gång, den är uppdelad i olika avsnitt, så att du lätt kan hålla reda på och navigera dig fram.

Din coachande vän

Jag är så otroligt tacksam att få förverkliga en av mina Drömmar, min längtan att få ge uttryck för min vilja att hjälpa, använda mig av egna erfarenheter i livet, finnas där som en coachande vän, tillsammans med dig.

Att få möjlighet att stödja dig i ditt arbete med personlig utveckling, hitta din egen potential, hitta ditt riktiga jag, som inte värderar bra eller dåligt. Ditt sanna jag som inte låter sig styras av andras förväntningar, att du känner att Du får en möjlighet att lära känna hela dig. Att du får se glädjen, nyfikenheten och inspirationen, uppleva när kreativiteten få ny kraft. Det är mitt mål med mitt arbete.

E-post

harmonicoach@gmail.com

Plats

Stockholm

Kontaktformulär

Samtycke